Sunday, March 11, 2007

Safari



This lately I couldn't help but to wonder if my housing area has turn into some kind of wild life safari or what? On 2 separate occasions, snake were found in 2 houses (pic above is one of the incident). And the house is located just a few rows from my house (damnation!).Its not just a normal snake. Its a poisonous "ular tedung" (what ever it is called in English). And also not forgetting the wild boar. OMG!!!

Cite Ular

Shana : kat mane tuh ? peciter die?

Me: Ular tu masuk umah En Syed, manager KDRP (lorong 59 ke apa ntah.. tak ingat) hari Ahad minggu lepas. Dia masuk ikut sliding door... the dia melepak kat ruang tamu (saliza rasa dia nak tumpang tgk tv =p). masa dorang nampak tu, dia berdiri tegak (kat dinding). Then panggil bomba. bomba pun takut nak tangkap sebb Ular Tedung (very poisonous).. kalo Ular Sawa leh tangkap masuk zoo.. so dorang tembak jer la... sekian.
Sumber berita : di cerita secara live oleh Kak Rahila (Wife En Zul, GM
ECRO) kepada saya semasa Hi-tea di KDRP =)


Shana : Comey nyer cara bercerite, leh masuk pertandingan bercerite utk kanak2....huhu...sweet....

Yan : kata ganti nama utk binatang dia ke.hehehe
agaknya ular ni sedara ngan ular rantau bukit hr tu

Cite Pumba (Pet name given by me and my housemates)

HN... malam kelmarin aku kluar rumah dalam midnight la
HN... ada babi sondol tong sampah kau
SM... hahaha
SM... babi memang suka betul kat umah aku
SM... dunno why
SM... especially kat tingkap bilik aku
SM... ita selalu nampak dia dok situ
SM... aku rasa tu playground dia
HN... amik la gamba
SM... aku nak amik gambar
SM... tapi selalu tak sempat
HN... hmmmm
HN... tapi besar la diorang
HN... cuak je aku takut terlanggar
SM... ko nampak brape ekor?
HN.. sekor je (But actually kat area rumah kita ada more then 3)
HN... midnight shift

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...